Vand - kilden til liv

vandGuldfiske-modellen
Tænk på din krop som et akvarium. Forestil dig, dine mange millioner celler, som små fisk badet i væske, som behjælpeligt transporterer næringsstoffer frem til cellerne og fjerner affaldsstoffer. På samme måde, som i et almindeligt akvarium er det vigtigt, at vi holder vandet og de indre omgivelser rene. Forestil dig, hvad der ville ske med fiskene, hvis vandet sjældent blev skiftet. Måske jeg overfodrede dem, måske endda med det forkerte fiskefoder. Vandet ville med stor sandsynlighed blive enormt grumset, og da fiskene ikke er i stand til at spise denne store mængde ”fejlfoder”, vil vandet blive syrligt, bakteriefyldt og derved begynde at gå i forrådnelse.
 
Al denne forurening resulterer i, at kroppens celler bliver svækkede og langsomt vender bugen i vejret. Jeg møder hver eneste dag folk, hvis celler ‘flyder med bugen op’. Mit råd er at behandle dine celler på samme måde som din yndlings akvariefisk. Skift vandet og gør omgivelserne rene – og hold det rent! Det er så super simpelt – og måske er det faktisk den største udfordring, for det er svært at forestille sig, at en så simpel handling kan have så stor en effekt – men det har det! 
 
ADVERTS
Det rene vand 
Der er stor forskel på vand, og kvaliteten har stor betydning for dine celler. Tvivler du på kvaliteten af grundvandet, der hvor du bor, kan du f. eks installere en ioniseringsmaskine og vandrenser. Jeg anbefaler også at drikke lunkent vand, da det bliver optaget langt hurtigere end iskoldt vand. Kroppen sender ikke vandet ud til muskler og organer, før det er opvarmet til kropstemperatur. Det er en god ide at drikke et par glas en time før spisetid, og holde igen med store mængder vand til maden, da det fortynder fordøjelsesvæskerne. Udover vand i store mængder, kan jeg anbefale at drikke urtete, grønne juicer og smoothies. Drik ikke for meget vand med brus, da det har en negativ effekt på syre-base balancen. Dansk vand har en pH på 5, det samme som en øl.
 
Hvor meget har jeg brug for?
Som tommelfingerregel anbefales det at drikke 1/3 kropsvægt i deciliter. Det vil sige, at hvis du vejer 60 kg, skal du drikke minimum 2 liter dagligt. Skinner solen eller træner du intenst, skal du drikke endnu mere. Vær opmærksom på at kaffe, cola og andre ”energidrikke” dehydrerer din krop, hvilket betyder, du skal drikke endnu mere vand. Føler du tørst, har kroppen allerede savnet vand i lang tid. Fidusen er, at drikke inden du bliver tørstig. Næste gang du føler sult, så spørg dig selv, om det i virkeligheden er vand, du `sulter` efter? Derudover vil jeg anbefale dig hovedsageligt at spise mad, som har en væskeindhold på 70-80% - f.eks. frugt og grønt.