Sådan får du en sund sommer

ADVERTS
flexaplusshop.com/dk/
sadanUndgå at overspise
Det værste vi kan byde vores krop er at spise det forkerte - OG overspise. Den største grund til at vi gør dette, er fordi hjernen bliver ved med at spørge efter mere, den siger "hey kammerat, vi mangler stadigvæk næringsstof dit og dat" i håb om at finde de efterspurgte næringsstoffer i næste mundfuld. Dette er selvfølgelig sjældent tilfældet. Gør dig derfor umage og tyg maden grundigt (ca. 30 gange). Et godt trick er at lægge bestikket fra dig, hver gang du har taget en bid, da der så vil være større sandsynlighed for, at du mærker, når du bliver mæt. En anden god øvelse er at levne lidt mad hver gang du spiser som en reminder om, at du ikke absolut skal spise op, som de fleste af os er blevet lært op med.
 
Spis "levende mad" til alle dine måltider
Frisk salat og frugter som for eksempel ananas og kiwi styrker fordøjelsen og indeholder ud over vitaminer og mineraler også enzymer, som hjælper med til at fordøje den nyindkomne mad. Sidder du i Italien, og forståeligt nok med pizzamenukortet i hånden, ja så bestil meget gerne en salat sammen med din pizza.
 
ADVERTS
dk.hallumotion.net
Dyrk motion hver dag
Kroppen er super intelligent og vil altid forsøge at "brænde" de mest skadelige affaldsstoffer af først, så giv kroppen chancen og lad den brænde affaldet af i "den store brændeovn".
 
Drik masser af vand
En generel anbefaling lyder på 1/3 kropsvægt i deciliter. Dvs. 60 kg / 2 liter, 90 kg / 3 liter. Er der fuld smæk på solen og sveder du meget, vil det være en god idé at drikke endnu mere. Kroppen udskiller mange affaldsstoffer, når vandet bliver "hældt fra kartoflerne".