Din tarmflora er vigtigere end du tror

ADVERTS
flexaplusshop.com/dk/
http://dk.hallumotion.net
dk.hallumotion.net
Fjerner problemer med et skævt finger i 2 uger!
tarnfloraDet vi spiser, 
skal nedbrydes af mavesyren og brugbare næringsstoffer skal optages via tarmslimhinden. En af de ting som påvirker vores fordøjelse allermest, er den delikate balance vi har mellem de mikroorganismer, bakterier og svampe der befinder sig i mave-tarm-kanalen. Også kaldet tarmfloraen.
 
En tarmflora som er ude af balance kan have betydning for udvikling af en lang række sygdomme, inkl. autoimmune sygdomme som gigt, inflammation, tarmsygdomme osv. Der er stor enighed om at inflammation er involveret i stort set alle velfærdssygdomme, men hvad de fleste ikke er klar over er, at inflammation ofte opstår pga. ubalance i tarmfloraen.
ADVERTS
Vi har trillioner af bakterier i tarmen, eller rettere burde have. Helt ny dansk og international forskning viser nemlig, at hver fjerde dansker har foruroligende få tarmbakterier. En af de danske forskere bag projektet: Oluf Borbye Pedersen, fra Det Sundhedsvidenskabelige Fakultet på Københavns Universitet, sammenligner vores bakterier i tarmen med en regnskov. Han udtaler at vi har brug for en så stor mangfoldighed som muligt. Og ikke nok med at en fjerdedel af alle danskere har færre bakterier, de har samtidig også færre bakterietyper og en overvægt af de bakterier og svampe, der skaber inflammation og betændelsestilstande i kroppen.
 
Så hvordan optimerer vi tarmfloraen?
Tyndtarmen er tre til fem meter lang og har en overflade på størrelse med to tennisbaner. Denne overfalde udskiftes hver femte dag og skulle meget gerne være belagt med mælkesyrebakterier, for at beskytte tarmslimhinden og sikre en optimal optagelse af vitaminer og mineraler. Og selvfølgelig har det vi spiser en gevaldig indflydelse på tarmfloraen, men vi må ikke glemme at tanker, følelser og ikke mindst stress også kan have en negativ effekt på denne delikate balance. Derfor handler det om at sætte ind på flere områder.